последни новини Ново
>

Белгийски майстор на шоколад е коронован за най-добър сладкар

Белгийски майстор на шоколад е коронован за най-добър сладкар
Белгийският майстор на шоколад Пиер Марколини е коронован за най-добър сладкар. Наградата му е връчена от World Pastry Stars - италианска организация на готвачи, съобщава Ройтерс. Известни със своя минималистичен стил, шоколадовите бонбони на Марколини се превърнаха в луксозни подаръци, като някои кутии се продават за повече от 100 евро. Целта на сладкаря е да създаде изискана визия на своите сладкарски изделия, която да бъде олицетворение на лукс. 56-годишният Марколини е роден в белгийския град Шарлеруа и е започнал първия си бизнес в Брюксел преди 25 години. Той е отворил верига магазини за шоколадови бонбони в Германия и Китай. Майсторът на шоколад заяви пред Ройтерс, че се надява шоколадът да утеши хората по време на пандемията на коронавируса. „Намираме се в мрачен период. Мисля, че най-доброто, което можете да направите, е да се настаните вкъщи с шоколадови бонбони“, каза той. Белгия може да се похвали с повече от 200 шоколадови фирми, над 2000 магазина за шоколад, както и редица музеи и фабрики за сладкото изкушение.