Как пандемията направи замразените пици по-популярни от всякога
Замразената пица стана по-полулярна от всякога, предаде DPA. В началото на пандемията, когато мнозина се сблъскаха с недостиг на храна и ресторантите затвориха врати за по-дълъг от очакваното период, храни като замразена пица станаха изключително популярни.
Половин година по-късно индустрията на замразените храни е на път да направи нови рекорди в продажбите на замразена пица в много страни за 2020 г.
Например, В Германия преди 30 години един човек яде средно по три замразени пици годишно. През 2020 г. консумацията на продукта ще достигне средно 13 пици, споделя германската индустриална асоциация за замразени храни.
Британската федерация по замразени храни (BFFF) отбелязва подобна тенденция във Великобритания: Продажбите на замразени храни са се увеличили с 285 милиона лири между април и юни, като обемът на продажбите се е увеличил до 17,5% между края на март и 14 юни и с общо 9,5% за последната година.
В САЩ веригата пицарии Home Run Inn, ситуирана в Чикаго, беше изненадана от внезапното нарастване на търсенето на нейните замразени продукти в началото на пандемията.
Всеки, който е забелязал повишение в консумацията на замразена пица, трябва да помни, че закупената в магазина пица често съдържа повече от пет грама сол.
Това е особено важно за хората с хипертония или други състояния, които изискват диета с ниско съдържание на натрий, предупреждава цитираната от DPA публикация на Diabetes Guide.
Възможен компромис е да закупите готово тесто и да използвате свои собствени пресни топинги, което ви позволява по-добре да контролирате колко сол консумирате ежедневно.
Можете значително да намалите количеството сол, просто като изберете моцарела вместо други сирена, както и някои зеленчуци вместо салам или шунка.