последни новини Ново
>

Вижте 5 от най-странните напитки в целия свят

Вижте 5 от най-странните напитки в целия свят
Светът е пълен с различни, интересни и понякога чудати хора. Същото важи и за алкохола. Не си мислете, че съществува само това, което сте опитвали. Има много коктейли и изобщо напитки, за чието съществуване дори не подозирате. Избрали сме пет от най-странните напитки от цял ​​свят и сме съставили кратък своебразен списък на нетипични питиета. Някои от тях се основават на история и традиция и служат на определена цел, докато други са просто странни и дори налудничави. Квас [caption id="" align="alignnone" width="600"] Chilledmagazine[/caption] Тази руска напитка, често консумирана през летните месеци, се състои от ферментирал черен или ръжен хляб. Цветът на напитката зависи от цвета на самия хляб. Технически не се счита за алкохолна напитка, тъй като крайният продукт обикновено съдържа само около 1% алкохол. Квасът е напитка, която е почти толкова популярна в Русия, колкото водката. Пулке [caption id="" align="alignnone" width="600"] chilledmagazine[/caption] Текила, една от най-известните спиртни напитки в света, се прави от растението агаве. Но знаехте ли, че мексиканците също обичат напитка, наречена пулке, която се прави от ферментиралия сок от агаве? Често срещана в централната част на Мексико, тази мътна, млечна напитка води началото си от преди испанската колонизация на Америка. Мнозина смятаха, че това е свещена напитка, която трябва да се консумира само от привилегированите. Палмово вино [caption id="" align="alignnone" width="564"] Pinterest[/caption] Палмовото вино е подобно само на пулкето по това, че се прави от сок. Популярно в региони на Азия и Африка, палмовото вино е алкохолна напитка, направена от сок от различни видове палмови дървета. Сокът се извлича от цветето на палмовото дърво. Различните култури имат различни начини за приготвянето му и количеството на алкохол се променя според региона. В Индия например ферментиралото палмово вино се нарича Kallu и е изключително кисело. Вкусът се влошава с напредването на деня и в крайна сметка продуктът започва да наподобява повече оцет отколкото освежаваща алкохолна напитка. Чича [caption id="" align="alignnone" width="600"] chilledmagazine[/caption] Наричана още царевична бира, чичата отдавна се свързва с племената на инките. Първоначално е консумирана по време на ритуални жертвоприношения и празници. Напитката се прави чрез извличане на захар от царевица, варене и ферментация в големи съдове в продължение на много дни. Този процес е изненадващо подобен на производството на обикновената бира. С изключение на една явна разлика. Традиционният начин за приготвяне на чича е свързан с дъвчене на царевицата и изплюване на пулпата в контейнери преди ферментацията. Вино с гущер, змия и скорпион [caption id="" align="alignnone" width="600"] chilledmagazine[/caption] Наистина няма загадка за тази странна напитка. Всичко, от което се състои, е гигантска бутилка вино или  алкохол с плаващи в нея гущери, змии, скорпиони. В някои азиатски култури се изтъкват техните предполагаемите лечебни свойства. Отровните змии се запазват, така че токсините се разтварят в ликьора, за да му дадат допълнителен вкус.

Източник: Chilledmagazine